Loading...
Waarom prive vliegtuig in deeleigendom? 2017-08-11T13:26:06+01:00

PRIVÉVLIEGTUIG IN DEELEIGENDOM

Deelgebruik van een toestel samen met andere bedrijven of particulieren is een hybride oplossing: Ideaal voor bedrijven/particulieren die 50-150 vlieguren maken of 25.000 – 75.000 km per jaar afleggen. Fractional ownership is een compromis tussen de totale vrijheid van volle eigendom met alle investeringen en wederkerige jaarlijkse kosten die daar bij horen en het simpelweg huren van een toestel per vlucht. De investering en de vaste jaarkosten worden gedeeld met 1-4 andere partijen. Door het hogere aantal vlieguren van het toestel dalen de kosten per vlieguur omdat de vaste kosten over meer vlieguren verdeeld worden. Uw reizen moeten wel d.m.v een online bookingsysteem worden ingepland.

MEER
Neem contact op

VERSCHILLEN DEELEIGENDOM MET KOPEN OF HUREN

Bij kopen zijn uw investering en de jaarlijkse vaste kosten (verzekering, hangaring, financiering etc.) een stuk hoger dan bij deeleigendom waar alles gedeeld wordt met de overige eigenaren. Ook maakt het toestel minder vlieguren waardoor de jaarlijkse vaste kosten ook nog eens over minder uren verdeeld worden. De variabele kosten voor crew, fuel en onderhoud blijven uiteraard gelijk. Wel geniet u nu de ultieme vrijheid en kunt u op elke tijdstip overal heen vliegen en daar zo lang blijven als u wilt. Ook een combinatie van werk- en privévluchten naar b.v. uw tweede huis komt zo binnen handbereik..

Huren is een simpele transactie zonder verdere verplichtingen of investeringen. Wel is de uur prijs beduidend hoger per vlucht en is het lang niet altijd zeker of het juiste toestel beschikbaar is voor uw vlucht. Ideaal indien u af en toe een dagretour nodig heeft voor een zakenreis met hooguit 1-2 overnachtingen. Indien u ergens langer wilt blijven is dit lastig en het kan een dure grap worden: Of u betaalt hoge “overnight” charges voor crew en vliegtuig indien u langer dan 1-2 nachten op locatie verblijft, of u wordt gebracht en weer opgehaald met 2 z.g. “empty legs” tot gevolg en dus een verdubbeling van de vluchtprijs…

Vaak is het niet zomaar even een keuze tussen kopen, deeleigendom of huren. Deze keuze verschilt per case. Vandaar dat wij drie cases voor u hebben uitgelicht. Bekijk hieronder de case over een privévliegtuig kopen. De cases over kopen en huren vindt u hier.

Ga naar kopen
Ga naar huren
Bekijk de deeleigendom case